به گزارش قدس آنلاین ، کافی است اتفاقی رخ دهد و یا یک مناسبت مذهبی باشد که شاهد باشیم وسایل حمل و نقل نایاب شده و مردم نمیتوانند به راحتی به مقصد خود برسند و مسافران با هزار مشکل روبهرو میشوند.
اتفاقی که در همین ایام عزاداری پایان ماه صفر رخ داد در بسیاری از موارد دیگر هم در مشهد رخ میدهد و در واقع مسیر مشهد که با شلوغی مضاعفی روبهرو میشود شاهد قیمتهای 2 برابری برای خدمات سفر هم هست.
در این میان بالارفتن قیمت بلیت هواپیما مشکل دیگری است که همواره سبب ایجاد معضل میشود و هر سال هم درمورد آن موضوعاتی بیان شده و حالا صدای اعتراض علما و چهرههای مذهبی نیز بلند شده است.
قیمت 2 برابری بلیت پرواز
سمانه ب. یکی از مسافران دهه آخر صفر به مشهدمقدس است که میگوید: اصلا قیمتها معلوم نیست؛ روز قبل از شهادت پیامبر(ص) بلیت هواپیمایی که همیشه قیمت آن حدود 200 هزار تومان بود را به قیمت 420 هزار تومان خریداری کردم و حالا برای برگشتم هم همین میزان را باید پرداخت کنم.
وی ادامه میدهد: این اصلا عادلانه نیست طبیعی است که در ایام زیارتی و تعطیل شهر مشهد شلوغ باشد چرا کسی باید از این شلوغ بودن سوءاستفاده کرده و از مردم پول بیشتر بگیرد.
فکر هواپیما را از سر بیرون کردهایم
محمد ب. از دیگر افرادی است که به مشهد زیاد سفر میکند و در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: در ایام شلوغ اصلا به هواپیما برای سفر به مشهد فکر نمیکنم چراکه بلیت آنقدر گران است که نمیتوان آن را خریداری کرد.
وی ادامه میدهد: شرکتهای هواپیمایی و چارترکنندگان خیلی رفتار بدی دارند؛ آنها حتی در روزهای غیر شلوغ هم در ساعات مختلف بلیتها را گران میفروشند؛ شما دقت کنید پروازهای صبح زود از مشهد به مقصد تهران اکثرا گران هستند اما پروازهای ظهر و ساعتهای خلوت خیر و یا ساعتهای بعد از 4 بعدازظهر از تهران به مقصد مشهد گران است و دیگر ساعات خیر.
این شهروند تهرانی بیان میکند: به عبارت دیگر دقیقا در ساعاتی که افراد زیادی برای کار اداری باید به تهران بروند بلیتها گران است و در ساعاتی که افراد میخواهند برگردند هم به همین شکل این روند به غیر از سرگردنه گیری چه نامی میتواند داشته باشد؟
وضعیت پروازها توجیهی ندارد
حمید بنایی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این زمینه میگوید: متأسفانه وضعیت پروازها اصلا مناسب نیست و اصلا توجیهی ندارد که برای سفر با این هواپیماها مردم تا این حد پول زیاد پرداخت کنند.
وی ادامه میدهد: ما از وزیر راه سابق خواسته بودیم که برای اصلاح وضعیت خطوط هوایی اقداماتی اتجام دهد اما این اقدامات نیمه تمام مانده و حتما باید در همین حوزه وارد شد تا شرکتهای هوایی برای کار خود قاعدهای داشته باشند.
آژانسها گناهی ندارند
مجید فرقانی دبیر انجمن صنفی شرکتهای خدمات هوایی سفر خراسانرضوی در این زمینه میگوید: بیشترین میزان گرانفروشی در سایتهای اینترنتی است و البته باید این را در نظر داشت که شرکتهای هواپیمایی خودشان نرخشان را تعیین میکنند.
وی ادامه میدهد: سازمان هواپیمایی کشوری مسئله نرخ پروازها را دنبال میکند و قرار بود ارز نیمایی به شرکتهای هواپیمایی تعلق بگیرد که این اتفاق رخ نداده است.
دبیر انجمن صنفی شرکتهای خدمات هوایی سفر خراسانرضوی بیان میکند: قرار بود شرکتهای هوپیمایی تا آخر ماه سقف و کف قیمت پروازها را مشخص کنند اما این اقدام رخ نداد به عبارت بهتر این شرکتهای هواپیمایی هستند که نرخها را بالا و یا پایین میبرند و در این میان آژانسها خطایی مرتکب نمیشوند.
فرقانی تأکید میکند: قرار شده برای موضوع نرخهای نجومی پروازها جلساتی برگزار و آنها را بررسی کنند اما تاکنون چیزی به دست ما نرسیده است.
سواستفاده از اعتقادات مردم امری است که همیشه رخ داده اما سال قبل با جنجالهایی که در دهه پایانی صفر برای نرخ بلیت هواپیما برپا شد انتظار میرفت که امسال این موضوع مدیریت شود اما متأسفانه وضعیت از سال قبل بدتر شده و بخش زیادی از مردم که سابق بر این از هواپیما استفاده میکردند هم اکنون از قطار و یا اتوبوس استفاده میکنند که هزینه سفر آنها کاهش یابد.
به هر حال مقصر هر نهادی باشد این مردم هستند که ضرر میکنند و به نظر میرسد که نیاز است چارچوب دقیقی برای نظارت بر فرآیند قیمتگذاری بلیتهای هواپیما به ویژه در ایام اوج سفر تدوین شود.
منبع : تسنیم
انتهای پیام
نظر شما